De link tussen de gothic-cultuur en de dood

Gothic’s kleden zich vaak grauw. Veel mensen hebben een hekel aan grauw, aangezien dit vaak gelinkt wordt aan de dood. Niet gek dus ook dat veel mensen de gothic-cultuur linken met de dood. Eigenlijk best wel eng, de gedachten dat wij mensen op basis van hun subcultuur linken aan iets ernstigs als de dood. Gothic’s willen echt niet liever dood dan ‘normale’ mensen hoor. Waarom worden gothic’s dan toch zo vaak met de dood geassocieerd? Dat lichten we in onderstaande tekst toe.

img3

Uitstraling

Allereerst speelt de uitstraling van gothic’s natuurlijk een belangrijke rol bij de associatie van deze subcultuur met de dood. We gaven in de inleiding al aan dat gothic’s voornamelijk duister gekleed gaan. Het is echter niet alleen de kleding die hen zo duister maakt. Zo komt het geregeld voor dat aanhangers van deze subcultuur hun haar gitzwart verven. Vrouwelijke gothic’s maken zich daarnaast meestal ook uitsluitend op met zwarte make-up, waardoor het geheel nog een stuk duisterder wordt.

 

 

img4

Bezigheden van gothic’s

Het is niet alleen vanwege hun uiterlijk dat gothic’s geassocieerd worden met de dood. Zo zijn er bijvoorbeeld ook gothic’s die de nacht doorbrengen in een doodskist. Natuurlijk niet de eerste de beste plek waar je in zou willen slapen. Daarnaast wordt vaak gezegd dat gothic’s de duivel aanbidden. De geruchten gaan zelfs dat er enkele aanhangers van deze stroming zijn die bloed drinken. In dat geval is een link met de dood natuurlijk niet zo gek. Het is echte niet fair om alle gothic’s over één kam te scheren, want lang niet iedere gothic doet dit.

 

 

Geloof niet alles wat je leest over gothic’s

Op het internet staat enorm veel informatie, ook over gothic’s. Er zijn genoeg sites die deze subcultuur linken met de dood. Er worden soms de meest vreselijke dingen over gothic’s verspreid op het internet. Geloof echter lang niet alles wat je tegenkomt op het internet. Vaak worden dergelijke sites alleen maar gebruikt om websitebezoekers te trekken en hen te attenderen op de afgunst jegens gothic’s die iedereen zou moeten hebben. Dit slaat natuurlijk nergens op. Om extra veel mensen te bereiken met de informatie op de site, wordt vaak websiteverkeer gekocht. Hierdoor lijkt het alsof het ontzettend druk is op de site. Trap hier echter niet in, want dit zijn namelijk alleen maar robots. Desondanks krijgt een zoekmachine toch door dat het druk is op de site. Hierdoor komt een website hoger in de resultaten. Dit zorgt natuurlijk voor meer echte bezoekers. Deze methode wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld leugens te verspreiden, zo ook over gothic’s.