Make-up binnen de gothic-subcultuur

Gothic’s kun je over het algemeen vaak herkennen aan hun kleding. Een gothic is namelijk altijd in het zwart gekleed. Het kan zijn dat er andere kleuren voorkomen, maar de basis is zwart. Het is echter niet alleen de kleding waar gothic’s aan herkend kunnen worden. Zo zijn er nog een aantal kenmerken, waaronder make-up. De meeste gothic’s dragen opvallende make-up. Dit is hoofdzakelijk ook weer zwart. In deze tekst vertellen wij jou en onze andere websitebezoekers welke make-up in deze subcultuur populair is.

 

img9

Make-up voor de vrouwelijke goth’s

Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende manieren om make-up aan te brengen. Ook gothic’s maken gebruik van de meest populaire make-up technieken. Enige verschil is dat gothic’s vaak niet al te zuinig zijn met het aanbrengen van de make-up. Zo gebruiken zij vaak veel eyeliner om een zwarte streep onder hun ogen te zetten. Ook oogschaduw wordt veel toegepast onder de vrouwelijke gothic’s. Daarnaast gebruiken veel vrouwelijke aanhangers van deze subcultuur ook make-up om hun gezicht bleker te laten lijken. Hierdoor komt de zwarte make-up die zij gebruiken extra goed tot hun recht.

 

img10

Niet alleen voor vrouwen

Make-up wordt doorgaans geassocieerd met vrouwen. Logisch, want zij dragen het namelijk het meeste. In de gothic-cultuur zijn het echter niet alleen de vouwen die hun gezicht voorzien van make-up. Ook de mannen brengen geregeld zwarte make-up aan op hun gezicht. Net als vrouwen gebruiken mannelijk gothic’s de make-up ook voornamelijk op en rond de ogen. Vaak worden mannen hierdoor voor homoseksueel aangezien, maar het dragen van make-up houdt geen verband met de seksuele geaardheid van een mannelijk gothic.

 

Specifieke make-up voor gothic’s

Zwarte make-up is tegenwoordig in vrijwel alle make-up winkels te koop. Het gaat dan echter niet om specifieke make-up voor gothic’s. Deze is er namelijk ook. Zoek maar eens op het internet. Er zijn genoeg websites die zich richten op de verkoop van speciale gothic make-up. Als fervent aanhanger van deze cultuur wil jij natuurlijk ook de echte make-up hebben. Schaf dit echter niet aan op de eerste de beste site die je tegenkomt. Er zijn namelijk genoeg partijen die neppe gothic make-up aanbieden. In feite is dit gewoon normale make-up, maar het wordt bijvoorbeeld voorzien van een andere sticker. Dit soort sites koopt vaak websiteverkeer. Waarom? Omdat zij zo hoger scoren in de zoekmachines. Hierdoor komen er meer gothic’s naar de website en stijgt de kans op verkoop.